Beneficiile pe care nasterea naturala le are

nasterea-naturalaDaca se apropie momentul nasterii, dar nu esti sigura ca nasterea naturala este cea mai buna alegere, iata cateva beneficii ale acesteia. In ultima vreme aud tot mai multe mamici care pur si simplu se tem de acest proces, si aleg cezariana, fara a se gandi la consecinte. Bineinteles, exista si cazuri in care nasterea naturala nu este posibila, insa mamicile care pot alege aceasta varianta, nici nu ar trebui sa stea pe ganduri.

Ce beneficii are nasterea naturala asupra copilului? In primul rand, nasterea naturala elimina foarte tare problemele de respiratie pe care fatul ar putea sa le aiba. La nasterea naturala, cand aceste trece prin canalul vaginal, presiunea la care este supus il ajuta sa elimine pur si simplu lichidul amniotic din plamani, eliminand astfel orice blocaj. In acelasi timp, tot la nasterea naturala, copilul primeste o bacterie protectoare. Pe masura procesului de dezvoltare, aceasta bacterie va ajuta la formarea unei imunitati  puternice. Ce beneficii are nasterea naturala supra mamei? Primul beneficiu, si cel mai mare, cred eu, este refacerea mult mai rapida decat dupa o cezariana. Exista mamici care s-au recuperat atat de repede, incat dupa cateva ore au stat pe picioarele lor, sau chiar au facut un dus. Cine nu isi doreste sa ajunga acasa cat mai repede? Daca alegi nasterea naturala, ai sanse mari sa ajungi in confortul de acasa doar in cateva zile. Apoi, este evidenta ideea ca nu ramai cu cicatrici. In momentul in care alegi nasterea naturala, nu ai cum sa ramai cu cicatrici si eviti astfel riscurile diverse care pot aparea la urmatoarea nastere. Am fost socata cand la finalul anului trecut am citi un articol in care erau prezentate sondaje cu privire la mortalitatea materna. Studiile arata ca riscul mortii este mult mai scazut atunci cand alegi nasterea naturala. Bineinteles, exista riscuri in oricare varianta si depinde foarte mult de complicatiile care apar intre timp, insa se pare ca si din acest punct de vedere cezariana este mai periculoasa, chiar daca pare doar o operatie. Aceste lucruri despre care am discutat mai sus se aplica bineinteles la o sarcina fara riscuri. In cazul sarcinilor cu risc, medicii vor hotara ce este mai bine atat pentru mama, cat si pentru fat. Intotdeuna trebuie sa urmam sfatul specialistilor! Chiar daca noi ne documentam foarte mult in timpul sarcinii despre varianta care ar fi cea mai potrivita, medicul specialist va stii ce sa faca pentru fiecare caz in parte.

Exista situatii in care nasterea naturala ar putea provoca si mai mari probleme, si atunci alegem varianta care ne mai ramane. Insa in cazul in care lucrurile decurg foarte bine, sarcina nu ne-a facut probleme si nu prezentam nici un risc, medicii si specialistii ne recomanda sa nastem natural. Oricum, nu cred ca exista bucurie mai mare decat cea pe care o simti in momentul in care iti aduci copilul pe lume.

 

3 comentarii la „Beneficiile pe care nasterea naturala le are

  1. Adevarat insa multe femei inca prefera cezariana pe motiv ca le este frica. Acest subiect este adesea discutat in biserici dar avand in vedere ca romanu nu prea frecventeaza na…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 1 =