Cele mai cunoscute semne de sarcina

sarcinaAm decis sa va prezint cateva dintre cele mai cunoscute semne de sarcina, tocmai datorita faptului ca spre surprinderea mea, exista inca tinere care nu sunt informate din acest punct de vedere. Orice femeie activa sexual se gandeste la posibilitatea de a ramane insarcinata, si trebuie sa cunoasca aceste semne de sarcina.

Bineinteles, atunci cand vorbim despre sarcina, semnele variaza de la persoana la persoana, dar si in intensitatea lor. Nu exista anumite reguli care se respecta la fiecare femeie in parte, ci reactiile sunt diferite. Bineinteles ca absenta ciclului menstrual este unul dintre semnele cele mai clare ca avem de a face cu o sarcina. Observand acest detaliu, este foarte usor sa iti dai seama daca esti sau nu insarcinata. Pe langa acesta insa, mai sunt cateva simptome de sarcina, care de asemenea sunt usor de depistat. Atunci cand discutam despre sarcina, discutam despre oboseala. Este foarte normal sa te simti epuizata la un moment dat, sa fii nervoasa, si chiar sa treci foarte usor dintr-o extrema in alta. Daca aceste stari persista, decat sa incerci sa alungi aceasta oboseala cu energizante si cafea, poate e momentul sa iti faci un test de sarcina. Daca se zvoneste ca la o sarcina femeia are o tot mai mare pofta de mancare, sa stii ca in cele mai multe situatii, cel putin in prima parte a acesteia, situatia este exact invers. Vei fi surprinsa sa realizezi ca sarcina poate sa te faca sa nu iti mai doresti nici mancarurile tale preferate. Chiar daca se intampla si in alte situatii, atunci cand vine vorba despre o sarcina, putem discuta si despre insomnie. Daca aceasta problema persista, devine constanta si se intinde pe un timp indelungat, poate ar fi bine sa conculti un specialist deoarece o sarcina sanatoasa are nevoie de o  mamica sanatoasa, si cat se poate de odihnita. Oricum, perioada care urmeaza va fi obositoare pentru tine, asadar somnul si odihna pe timpul noptii joaca un rol foarte important. Poate ca cele care sufera de constipatie, nu vor putea depista o sarcina ca urmare a acestui simptom. Insa mamele care pana acum nu au avut astfel de probleme, vor putea sa se gandeasca la sarcina, atunci cand vor avea probleme cu digestia. Este un lucru normal ca acest proces sa se ingreuneze, avand in vedere modificarile pe care le sufera hormonii in momentul instalarii unei sarcini.

Sarcina mai poate fi depistata si prin cresterea sanilor, si intensificarea sensibilitatii lor. Acest proces apare in general si inainte de perioada ciclului menstrual, dar daca nu este momentul pentru aceasta perioada, atunci ai putea sa iei in calcul o sarcina. Avem o multime de semne care ne ajuta sa ne dam seama daca avem o sarcina sau nu. Acestea sunt simple, pe intelesul tuturor, usor de depistat, tocmai pentru a putea lua masurile necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

10 − 5 =