sarcina

Consumul de apa in timpul sarcinii

apaStim cu totii ca apa este esentiala pentru o viata sanatoasa. Daca orice persoana are nevoie de aproximativ 2l de apa pe zi, atunci, o femeie insarcinata, are nevoie chiar de mult mai multa apa. Din pacate insa, foarte multi dintre noi nu suntem constienti de acest lucru si desi am putea evita multe boli printr-un consum de apa normal, ne multumim sa le “caram in spate”. Apa inseamna viata!

De ce are nevoie o femeie insarcinata de mai mult apa? Raspunsul este foarte simplu: avand in vedere ca numarul de calorii pe care il consuma este mai mare si de asemenea, sangele este produs in cantitati mult mai mari, apa este esentiala in aceasta perioada a sarcinii. In procente, e bine de stitu faptul ca apa reprezinta chiar 45% din substantele nutritive de care are nevoie atat copilul, cat si organismul mamei. Apa are asadar un rol foarte important in viata unei femei insarcinate. Ea ajuta la crearea pernelor de lichid amniotic care stim cu totii, ca inconjoara fatul. Care sunt totusi beneficiile pe care consumul de apa le are asupra unei sarcini? Daca mama consuma atata apa cat este necesar intr-o astfel de etapa, atunci are sansa sa treaca mult mai usor peste multe probleme care apar, vrand nevrand, atunci cand este insarcinata: constipatia, hemoroizii, crampele uterine, arsurile la stomac si chiar si celebrele greturi de dimineata. Chiar daca pare imposibil ceea ce urmeaza sa spun, specialistii au demonstrate ca este adevarat: ei sustin ca atata timp cat o femeie insarcinata bea tot mai multa apa, ea va retine mult mai putina cantitate din acest lichid in corp, avand astfel sansa sa scape de maini sau picioare umflate. Ca sa ne incadram in limitele normale, o femeie insarcinata ar trebui sa consume intre 8 si 12 pahare pe zi, pentru a putea beneficia de toate cele amintite mai sus.

In cazul in care nu bei suficienta apa, cu siguranta iti vei da seama de acest lucru. Si cel mai evident ar fi faptul cat ti-e sete. De asemenea, daca doresti sa verifici ca bei o cantitate suficienta de apa atunci cand esti insarcinata, poti verifica acest lucru prin culoarea pe care o are urina. Daca urina este de culoare galben inchis, atunci inseamna ca nu este suficienta cantitatea de apa consumata. Eu chiar va propun sa verificati aceste lucruri si sa luati masurile necesare, acolo unde este cazul.

Apa are functii foarte importante pentru corp si cum spuneam mai devreme, mai ales pentru corpul unei femei insarcinate. Ea ajuta la o buna digestie a alimentelor dar si la absorbtia alimentelor nutritive de care organismal are nevoie. In acelasi timp, apa ajuta si la reglarea temperaturii corpului si eliminarea toxinelor din organism! Apa este viatala pentru o viata sanatoasa! Apa este vitala pentru o sarcina sanatoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × three =