Efectele cofeinei asupra unei femei insarcinate si asupra sarcinii

Efectele cofeinei pot fi destul de grave, atunci cand discutam despre o femeie insarcinata ce consuma produse cu astfel de continuturi. De aceea este important sa intelegem care sunt efectele cofeinei, pentru a evita toate urmarile neplacute ce pot aparea. In literatura de specialitate, exista pareri impartite in legatura cu efectele cofeinei asupra sarcinii. Insa pentru o viata sanatoasa atat a mamei, cat si a fatului, este indicat sa se tina cont de faptul ca aceasta substanta nu este foarte indicata, si nu poate avea efecte pozitive la o femeie insarcinata.

Din fericire insa, femeile insarcinate sunt in general constiente de toate aceste lucruri si mai mult decat oricand, in perioada fertilitatii, au grija mai mare de ele.  Exista studii contradictorii in legatura cu acest aspect. Unii specialisti spun ca efectele cofeinei nu sunt chiar atat de mari, precum spun ceilalti. Si atunci, intrebarea este care varianta e cea mai reala? Avand in vedere ca cel putin in Romania, se spune ca efectele cofeinei nu sunt foarte bune asupra unei sarcini, medicii va vor recomanda, unii chiar interzice folosirea acestor ingrediente. O parte dintre specialist afirma faptul ca efectele cofeinei, si cofeina in general, nu sunt chiar atat de nocive, pentru femeile insarcinate, si ca nu pot provoca in nici un caz avorturi spontane, cum se spune. Se pare ca, indiferent de studiile si cercetariile efecuate, efectele cofeinei sunt inca aproape necunoscute, nimeni nu poate sa spuna exact care sunt acestea, si in ce mod pot afecta bebelusul. Cu toate acestea, cateva simptome si senzatii sunt binecunoscute. Printre efectele cofeinei la o femeie insarcinata se numara: senzatia de voma, de exemplu, iritabilitatea, agitatia si de multe ori insomnia. Stari care nu sunt recomandate deloc unei astfel de femei.

Asadar, chiar daca parerile sunt impartite, chiar daca unii afirma ca efectele cofeinei sunt dezastruoase, iar unii spun ca nu este adevarat, chiar si pentru aceste mici stari de disconfort merita sa evitati consumul de cofeina. Daca va doriti o sarcina usoara, fara prea multe probleme si fara prea multa agitatie, este indicat pe cat posibil sa renuntati la cofeina. Daca sunteti dependenta insa de aceasta, nu este indicat sa renuntati dintr-o data. Consumul de cofeina poate fi redus treptat, si cred ca aceasta modalitate este cea mai indicata. Efectele cofeinei, chiar daca nu sunt neaparat foarte grave, pot sa ne afecteze starea de bine, in timpul unei sarcini, si nu cred ca merita sa ne lasam deranjati de aceste aspect. Exista persoane care daca renunta rapid la cofeina vor avea mereu o stare generala nu foarte buna, si poate duce chiar si la migrene.

Un comentariu la „Efectele cofeinei asupra unei femei insarcinate si asupra sarcinii

  1. Chiar nu stiam ca pe timpul sarcinii nu este buna cofeina. Mersi pentru sfaturi. Insa recomand pentru toata lumea sa scada treptat consumul de cofeina cum este precizat si in text, deoarece am incercat si eu odata sa nu mai beau cafea si aveam dureri de cao ingrozitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 3 =