sarcina

Oboseala care apare in sarcina

Daca in ultima vreme oboseala te doboara pur si simplu, indiferent ca te gandesti sau nu la asta, poate fi simptomul de boboseala in sarcina. Bineinteles ca pentru oboseala exista si multe alte cauze, insa printre acestea, e posibil sa fie si sarcina despre care vorbeam anterior. Si desi la inceput eram sceptica atunci cand o femeie insarcinata se plangea mereu de oboseala, studiind acest domeniu am ajuns la concluzia ca este perfect normnal sa te simti obosita, deoarece dezvoltarea fatului solicita destul de mult organismul mamei.

Cel mai probabil vei simti acest simptom incepand cu a patra saptamana, desi lucrurile difera, de la femeie la femeie. Sunt mame care simt oboseala inca din prima saptamana, sau a doua. Asadar, in prima perioada de sarcina acesta va fi aspectul neplacut, pe langa greturile matinale. Trecand la trimestrul doi de sarcina, nu putem sa spunem ca mama va scapa complet de oboseala, insa aceasta nu va mai fi atat de intensa. In aceasta perioada, femeia insarcina va fi mult mai energica, va scapa de greturi si oboseala nu va fi atat de prezenta cum era pana acum. Medicii recomanda aceasta perioada pentru pregatirea intensa a venirii copilului pe lume. Multe mame, in ultima vreme, prefera sa isi faca sedinte foto si sa pregateasca ele personal camera copilului. Daca aveti si voi astfel de preferinte, trimestrul doi de sarcina este perioada ideala pentru aceste activitati. Deoarece mai tarziu, o data cu luarea in greutate, mama se va simti din nou obosita, tot mai obosita. In aceasta perioada de sarcina oboseala se acumuleaza si datorita faptului ca femeia insarcinata doarme destul de rau si de putin. Este extrem de greu sa gasesti o pozitie ideala de somn, cand esti deja in luna a opta, si burta e destul de mare. Tot in aceasta perioada de sarcina urinarile vor fi mai dese, abdomenul va creste iar emotiile pe care mama le are cu privire la nastere se intensifica. Asadar oboseala isi fa face simtita prezenta!

De aceea medicii recomanda mamelor sa isi faca un program de somn si odihna, pe care sa il respecte in fiecare zi. O sarcina poate fi stresanta pentru unele femei, insa incearca sa te feresti de astfel de sentimente. Este de preferat sa nu mananci si sa nu bei inainte de a te pune la somn, deoarece cum spuneam si anterior, oricum in ultima perioada de sarcina urinarile se vor inmulti de la sine. Eventual ai putea incerca sa bei un pahar cu lapte cald, care poate te va mai si calma putin. Incearca sa te odihnesti si sa te relaxezi atat cat este nevoie. In perioada de sarcina este foarte important sa aerisesti bine camera inainte de somn. Cu siguranta aerul curat va crea conditii mult mai optime pentru odihna. Nu este usor sa duci o sarcina pana la bun sfarsit, insa nu este nici imposibil. Multe femei sunt speriate de aceasta perioada, dar putem sa o transformam in cea mai frumoasa din viata noastra!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − six =