Sarcina si depresia care poate sa apara in aceasta perioada

Depresia care poate sa apara in sarcina este o afectiune destul de des intalnita, si consta in schimbari foarte puternice din punct de vedere emotional. Din pacate multe femei nici nu isi dau seama ce se intampla cu ele, si astfel, aceasta afectiune ramane netratata. Insa depresia care apare in sarcina este o depresie care poate fi tratata foarte usor, daca apelam din timp la un medic specialist. Nu cred ca cineva isi doreste ca din aceasta cauza, sa sufere atat mama, cat si bebelusul. Au existat multe astfel de cazuri cand mama nu a consultat un medic pentru a primi tratamentul necesar depresiei, si atat sarcina, cat si starea ei de sanatate au fost puse sub semnul intrebarii.

Tocmai din acest motiv am ales sa prezint cateva simptome ale depresiei in sarcina, pentru a incerca sa aduc informatiile necesare descoperirii acestei afectiuni in vietile femeilor insarcinate. Este adevarat ca depresia se poate instala foarte usor, fara ca macar cineva sa sesizeze acest lucru si de asemenea, bineinteles ca difera de la persoana la persoana. Insa in general, exista totusi cateva simptome care ne pot ajuta sa intuim daca este vorba despre o depresie sau nu. In primul rand, daca suferi de depresie in sarcina, cu siguranta te vei afla in una din urmatoarele doua situatii: fie vei manca excesiv, fie nu vei avea pofta de mancare. Daca observati asadar o schimbare radicala in ceea ce priveste mancatul, va recomandam consultarea unui medic specialist cat mai repede posibil, pentru ca lucrurile sa nu se agraveze. Un al doilea simptom pe care ati putea sa il observati ar fi starea de somnolenta, adica dormitul in exces au dimpotriva, incapacitatea de a va odihni. Putem observa ca aceste simptome sunt de fapt niste extreme, pe care fiecare persoana, daca se cunoaste cat de cat, va putea sa le observe si sa faca diferenta. Mergand mai departe, daca observati ca sunteti intotdeuna foarte obosita si nu puteti nici cum sa va odihniti, trebuie sa va ganditi ca acest fenomen nu este foarte sanatos nici pentru dumneavoastra nici pentru sarcina dumneavoastra.

Simptomele unei depresii de sarcina sunt asadar destul de numeroase. Putem aminti aici si sentimentele de deznadejde, care apar la multe femei in aceasta perioada. Multe dintre mame isi pierd increderea in sine si ajung la concluzia ca nu valoreaza nimic. Acesta este clar un semn al unei depresii in sarcina, si aici, deja pot actiona si cei din jur, care vor observa aceste sentimente. Un alt simptom usor de recunoscut de mame ar fi pierderea bucuriei in lucrurile care odinioara le indragea foarte tare sau plansul fara motiv. Da, depresia in sarcina te poate provoca sa plangi mult, fara sa ai niste motive bine intemeiate. Dar daca noi cunoastem toate aceste informatii, vom putea sa ne dam seama ca este vorba despre o depresie in sarcina, si despre faptul ca avem nevoie de ajutorul unui medic specialist.

 

 

 

Un comentariu la „Sarcina si depresia care poate sa apara in aceasta perioada

  1. Si dupa nastere depresia este prezenta, de exemplu 75% dintre femei se confruntă, imediat după naşterea bebeluşului, cu o instabilitate emoţională, caracterizată de episoade de plâns şi stări de negativism, chiar daca in majoritatea cazurilor este vorba de sindromul baby blues ce dureaza pana la maxim 2 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − 2 =