In vacanta cu un bebelus

vacanta-cu-un-bebelusDaca tot este perioada concediilor, sa vedem ce inseamna o vacanta cu un bebelus. Specialistii spun ca atunci cand un bebelus reuseste sa faca primii pasi, este deja bine pregatit pentru a merge intr-un concediu. Cu toate acestea, sunt niste lucruri pe care trebuie sa le stim si niste precautii de care trebuie sa tinem cont, pentru ca lucrurile sa mearga bine.

Ca si mijloc de transport, este la alegerea parintilor ce varianta aleg. Daca bebelusul are peste 6 luni, se poate merge si cu avionul, si chiar cred ca ar fi mai usor putin, avand in vedere ca sigur ati ajunge mai repede la destinatie. Daca mergeti in vacanta cu un bebelus,alegand avionul ca si mijloc de transport, atunci ar fi indicat sa alegeti un hotel si o statiune care sa fie cat mai aproape de aeroport. Nu ati rezolvat nimic daca mergeti cu avionul pana la aeroport, dar de acolo mai aveti de mers cateva ore cu autocarul pana la hotel. De asemenea, atunci cand sunteti in vacanta cu un bebelus este important ca hotelul sa aiba piscina si loc de joaca special pentru copii, si de asemenea, de preferat, o minibucatarie in care sa puteti prepara mancarea pentru micut. Daca aveti un bebelus racit, care tuseste si face febra si tocmai trebuie sa mergeti in vacanta, medicii nu ne recomanda deloc acest lucru. Fie lasam bebelusul pe mana cuiva drag, fie anulam sau replanificam concediul. Intr-o vacanta cu un bebelus este foarte importanta hidratarea, atat pentru parinti cat si pentru micut. Trebuie sa stiti ca in general, copii in varsta de pana la 3 ani nu au voie deloc la soare. Daca aveti si un copil mai mare, trebuie sa stiti ca intre orele 11 si 17 nici acesta nu este indicat sa stea la soare. Pentru un bebelus, chiar daca il tinem sub o umbrela de protectie, prezenta acestuia pe plaja ar putea fi periculoasa. Razele de soare reflectate de apa sau nisip ar putea sa il afecteze, chiar daca noi credem ca el este protejat de umbrela.
Daca va doriti o vacanta reusita cu un bebelus, mai avem o propunere pentru voi: pana la varsta de 6 luni, acesta trebuie sa aiba neaparat un patut separat. Deja dupa 6 luni, acesta lucru este optional, dar pana atunci, aceasta este cea mai buna alegere. Nu cred ca va doriti sa mergeti in vacanta si sa va intoasrceti rupti de oboseala, iar un bebelus care sa doarme cu voi in pat sigur va va „ajuta” in acest sens. Cred ca putem avea o vacanta reusita chiar daca avem in familie un bebelus. Daca suntem atenti la aceste cateva reguli sau sfaturi, si daca incercam sa le indeplinim, lucrurile vor decurge in mod perfect. Adevarul este ca nici nu ai putea sa te bucuri cu adevarat de un concediu stiind ca unul dintre membrii familiei a ramas acasa. Un concediu cu un bebelus poate face minuni pentru o familie, si poate solidifica relatiile din cadru acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eight + one =