Cine nu are copii frumosi?

copii frumosiVa amintiti fabula cu cioara si bufnita?

„Se spune ca intr-o zi o cioara s-a intalnit cu o bufnita. Cum ele se cunosteau de multa vreme si erau chiar prietene si cum se stie ca bufnitele obisnuiesc sa mai manance puii altor pasari, cioara, care tocmai devenise mama dupa multe asteptari, o roaga frumos pe bufnita sa aiba grija sa nu ii manance puii, pe care ii iubea ca pe ochii din cap. Atunci bufnita o intreba pe cioara care sunt puii ei, cum arata, ca sa nu cumva sa ii manance fara sa stie. Cioara, cu mare dragoste pentru copiii ei, ii spuse ca cei mai frumosi pui din padure sunt puii ei, ca nu va putea sa ii confunde, deci unde va vedea cei mai frumosi pui sa ocoleasca acel cuib, pentru ca e cuibul ei….

Zis si facut!

[ad]

Intr-o dimineata, venind acasa, cioara isi gasi puii lipsa, semn ca pe acolo trecuse bufnita. Disperata, aceasta pleaca la bufnita si, plangand cu foc o intreaba de ce i-a omorat puii, doar o rugase sa nu faca asta. Atunci bufnita, mirata, ii spuse ca puii din acel cuib erau cei mai urati pui pe care i-a vazut in viata ei si nu si-a imaginat ca ar putea fi ai prietenei sale…”

Morala acestei fabule: Bucuria de a fi parinte nu poate fi inlocuita cu nimic altceva, fiecare parinte vede in copiii lui cei mai frumosi copii.

Atunci cand ne plimbam pe strada sau prin parcuri, vedem fete de copii frumosi mereu, sau la reclamele de la televizor, sunt mereu copii frumosi cu ochii mari si bucle lungi!

Copii frumosi sunt peste tot, nu conteaza ca sunt copii de vedete sau ca sunt copii obisnuiti, ei sunt copii frumosi pentru ca Dumnezeu ii face pe fiecare frumos si special in felul lui.

Sunt ca niste ingeri trimisi pe pamant sa ne lumineze viata, atunci cand te uiti in ochii lor senini si puri simti binecuvantarea divina care te cuprinde. Sunt ca niste sageti care pornesc din mana ta, tu le dai directia de mici, tu esti suportul lor! Biblia spune ca e binecuvantat parintele care are „tolba plina cu sagesti” inca din tinerete.

Nu poti descrie prin cuvinte ce inseamna copii frumosi, vezi fetele lor frumoase zi de zi, si totusi atunci cand dorm te miri mereu de frumusetea copiilor tai, sau cand se trezesc imbujorati, sunt ca petalele de trandafiri, iar cand ii cuprinzi in brate le simti mirosul de copil si simti cum inima iti creste, sunt ai tai.

Nu exista metode de a face copii frumosi, pentru ca toti sunt frumosi in felul lor. Ca si adulti gasim diferite modalitati de a infrumuseta anumite parti ale corpului nostru, fie prin machiaj sau prin operatii estetice, dar ei nu au nevoie de nici o corectie, cu totii sunt copii frumosi.

Fii bucuros ca esti parinte, ca ai fost binecuvantat cu aceste minuni, ai grija de ei, pastreaza-le frumusetea mereu, ea se afla in sufletele lor si se reflecta pe chipurile lor, fii bland si iubitor, uneori aspru cand trebuie sa corectezi ceva, dar inconjoara-i cu dragoste si ei vor creste frumos, iar lumea va intoarce capul si va spune: ce copii frumosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × three =